Miattuk kapunk spameket

Miattuk kapunk spameket

Mindenkinek az email fiókjára nap, mint nap számtalan kéretlen levél-, úgynevezett spam – érkezik. Amellett, hogy bosszantóak, ezek az üzenetek számtalan veszélyt is hordoznak magukban. Az, hogy miért lehetnek veszélyesek a spamek nem ennek a cikknek a témája. Ma az árulók leleplezéséről fogok szót ejteni.

Ki adja ki az adatainkat?

Vizsgáljuk meg, hogy a legtöbb felhasználó hogyan regisztrál egy oldalra:

  • kitölti felhasználónevét
  • beírja a jelszavát
  • megadja az emailjét

Természetesnek tűnik igaz?
A probléma ezzel az, hogy ha még ezt egy párszor eljátszom, akkor egy idő után ráakadok egy-egy olyan oldalra, amely kiszivárogtatja az emailem, és mielőtt észbe kapnék, már jönnek is a spamek, anélkül hogy tudnánk, ki adott ki minket…

Hogyan derítheted ki, hogy melyik oldal szivárogtat?

A legszebb a dologban, hogy az egészhez csak egy apró csavart kell beletenni a fennt említett regisztrációs folyamatba. Az ismertetett módszer lényege az, hogy az email címünkbe belerejtjük az oldalnak a nevét, ahova regisztráltunk. Furán hangzik? Ne izgulj, könnyebb, mint hinnéd! Annyit kell csinálni, hogy a gmail-es címünk @ előtti részét kiegészítjük egy + jellel, és ezután írjuk az oldal nevét.

Például, ha nekem [email protected] a címem, és regisztrálok az atverlek.hu-ra, akkor annyit kell csinálnom, hogy a [email protected] címet adom meg az oldalnak. Ekkor ha emailt küldenek ők, vagy egy reklám cég, akik tőlük kaparintotta meg a címet, akkor ez email címzettje mezőben a [email protected] helyett a [email protected] lesz. Így már tudom is, hogy honnnan szivárgott ki a címem!

Dehát ez így nem is az én címem…
Próbáld ki, működni fog! Ez a gmail-nek egy trükkje, amivel a +jel utáni részt nem számítja bele az email elküldésekor, így nekünk fog jönni a levél. Ellenben a teljes címet rakja a címzetthez, ezáltal lelepleztük az átverő oldalt! A módszer egyedüli hátulütője, hogy ez csak gmail-el címekkel működik, viszont érdemes is ezt az ingyenes szolgáltatást használni, mert gmail trükkökön felül is nagyon sok dolgot ad, mint a 10 GB tárhely, hogy egyet említsek.

Ha szeretnél még hasonló cikkeket látni, akkor lájkold a Facebook oldalam, hogy értesülj az új bejegyzésekről.

Hozzászólok